Vad är dygdiga och onda cykler i poker?

Liksom aktiemarknaderna kommer det aldrig att bli lätt att spela online poker. Tyvärr är det omöjligt att förutsäga att du kommer att vinna varje runda eller avsluta varje spel genom att tjäna pengar. I händelser där vinnaren bestäms av en kombination av skicklighet och tur kan allt hända.

Vilka är de dygdiga och onda cyklerna?

Det är en vanlig fras i ekonomi och samhälle att de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. De dygdiga och onda cyklerna gör det klart varför detta händer. Casino snabb registrering ger en möjlighet att testa dessa teorier i praktiken. Nybörjare kommer att kunna börja spela för pengar med en minsta insättning.

Den Dygdiga Cykeln

Den dygdiga cykeln är förknippad med en kedja av positiva händelser som stöder varandra och är en avhandling om varför de rika blir rikare. Om vi pratar om poker händer detta efter ett positivt resultat i spelet (vinna en pokerrunda) och leder till ett annat positivt resultat.

Att spela online poker för riktiga pengar kan cykeln bestå av de enklaste sakerna. Ett exempel på spelare som har upplevt en framgångsrik pokercykel kan vara att få en stark pokerkombination, till exempel ess-ess. Efter den första omgången sätter dealern ytterligare ett ess på bordet. Detta skjuter din hand mot de tre.

Därefter bestämmer dina motståndare att bluffa, vilket ökar värdet på potten. Och i slutet av rundan kommer du att vinna. Faktum är att en dygdig cykel är en ansamling av positiva händelser som förstärker varandra.

Det är inte bara poker som har dygdiga cykler. Psykologer förklarar att den dygdiga cykeln främst underlättas av åsikter, beteende och utveckling av nya strategier. Till exempel, om en person är villig att arbeta extra, kommer de att få erfarenhet och bli mer självsäker och kunnig i sin praktik.

Detta kan leda till flera positiva händelser, till exempel marknadsföring och att vara före kollegor i chefernas ögon. Matthew-effekten, en viktig del av pokerteorin, hävdar att människor som börjar från en lönsam plats, såsom större rikedom, intelligens eller färdigheter, är mer benägna att känna en positiv cykel.

Men från erfarenhet till Nybörjarnivå är det mycket viktigt att komma ihåg att allt kan hända i poker. Du kan gå från att äga 70% av markerna vid bordet till att förlora en stor runda och sluta med 25%. Ja, spel är trevligt, roligt och interaktivt, men det bör inte betraktas som en inkomstkälla.

En ond cirkel

Tvärtom är en ond cirkel en serie självförstärkande negativa händelser, så de fattiga blir fattigare. I själva verket är detta en nedåtgående spiral av resultat som förvärrar en persons situation. Till exempel måste ett låginkomsthushåll hantera en ökning av levnadskostnaderna. Därför köper de produkter av låg kvalitet och de äter mindre näringsrik mat, vilket negativt påverkar deras hälsa och produktivitet.

Onda cykler uppstår i många fall när du spelar online poker. Vår hjärna släpper ut serotonin när vi gör något rätt, vilket gör oss mer självsäkra. När vi gör ett misstag, som att släppa en stark hand till en bluffspelare, väcker det tvivel i hjärnan. Detta kan påverka resten av spelet negativt, vilket tvingar dig att spela noggrant och fatta beslut som inte matchar karaktären. Faktum är att du distraheras från din medfödda spelpersonlighet, vilket inte är bra.

I värsta fall kan den onda cirkeln komma ur kontroll och tvinga spelare att ta en paus eller lämna spelet. Ett bra sätt att övervinna denna cykel i poker är att spela lågrankade spel för att få några vinster och återfå ditt självförtroende.

Tilt i poker och hur man undviker det

En lutning i poker uppstår när en spelare spelar i ett dåligt sinnestillstånd (som frustration) och fattar felaktiga beslut med kostsamma konsekvenser. Detta är resultatet av att spela under trötthet, misstag, stress från jobbet etc.

Känslan av en ond cirkel i poker leder ofta till en lutning, så det är viktigt att veta hur man ska övervinna det, vilket är en viktig del av pokerstrategin. Att spela under en lutning kan få spelare att bluffa, spela för snabbt eller spela aggressivt. När detta händer bör du ta en paus från spelet.

För att övervinna lutningen i poker borde du inte dölja dina misstag. Det är bättre att ta dig ihop och gå vidare, för även erfarna spelare gör misstag. Var inte heller för hård mot dig själv. Njut av framgångarna och lär dig av misslyckandena.